Skiareál Ještěd chystá na sezónu atraktivní novinky

7. prosinec 2011

Už za pár dní zahájí lyžařský areál Ještěd v Liberci zimní sezónu. Lyžařům nabídne několik novinek - například více webkamer nebo takzvaný lyžařský deník. Další novinkou je jiný systém zasněžování – ten by měl zajistit kvalitnější sníh.

Na Ještědu se začne zasněžovat z výšky, takzvaných sněžných věží. Sněhové dělo se podle ředitele Skiareálu Ještěd Víta Pražáka umístí do výšky čtyř metrů - tím má výhodnější poloměr zasněžování a sníh je i mnohem kvalitnější. Teď se už čeká jen na dobré teplotní podmínky. Teploty se musí pohybovat kolem minus deseti stupňů Celsia. K pokrytí sjezdovek potřebují na Ještědu zhruba týden.

Další a asi nejlákavější novinkou na Ještědu je takzvaný lyžařský deník. Po Rokytnici a malé Úpě je Ještěd třetí v republice, kde je zavedený, informuje Jakub Čeřovský: „Pokud se zákazník do té aplikace přihlásí a zaregistruje. což je samozřejmě zdarma, tak každá jízdenka, kterou si u nás koupí, tak má sériové číslo, které tam zadá a ono mu to zrekapituluje celý ten den, který tady nalyžoval. Ukáže mu to graf, kde bude perfektně v časové ose vidět, na které lanovce u nás jezdil, kolik vertikálních metrů nalyžoval...“

To se mu ukáže v průběhu jednoho dne nebo také přes celou sezónu. Každý lyžař může zároveň porovnávat své úspěchy s ostatními. Na sjezdovkách přibyly také tři nové webkamery. Lyžaři se také můžou těšit na interaktivní mapu, kterou najdou na webových stránkách areálu Ještěd. Ski areál také vylepšil cvičiště pro malé děti a nová je i odbavovací brána u lanovky na Černý vrch. Ta bude nabízet i různé informace, například o stavu sjezdovek nebo kolik času zbývá do konce provozu.

autor: Eva Malá
Spustit audio