Silvestr na horách: jízda s pochodněmi i půlnoc na sjezdovce

31. prosinec 2018

Provozovatelé lyžařských středisek nabízejí lyžařům možnost oslavit příchod nového roku přímo na svahu. V Bedřichově půjde lyžovat i po půlnoci.

Ve Skiaréně Jizerky budou dnes do pozdních nočních hodin v provozu dva areály.

 „Máme prodloužený provoz na Severáku a na Bedřichově. Na Severáku jezdíme do třiadvacáté hodiny a na Bedřichově to večerní lyžování končí v jednu hodinu, vlastně už prvního první dva tisíce devatenáct,“ uvedl za provozovatele Siareálu Jizerky Petr Bažant.

Parkoviště v Bedřichově jev těchto dnech plné většinou už od rána

Klasické večerní lyžování do 20 hodin nabízejí na Silvestra například skiareály Ještěd nebo Rejdice.

V Harrachově pak od osmnácti hodin připravili pro diváky atraktivní podívanou - silvestrovský sjezd s hořícími pochodněmi. Na sjezdovce Červená II se ho zúčastní více než sto instruktorů harrachovských lyžařských škol. V průvodu pojedou i malí lyžaři.

Na konec roku se do Jizerských hor sjely tisíce lidí

„S těmi pochodněmi je to velmi atraktivní, s tím že dochází k takovým dvěma hadům, kteří se vzájemně prolínají a tím, že Harrachov má tu jednu sjezdovku krásně viditelnouz z města, tak je to i divácky velmi navštěvované,“ popsal pořadatel akce Jiří Kotaška.

Zatímco Silvestr na horách je pro lyžaře velmi atraktivní, pro horské záchranáře jde o jednu z nejnáročnějších služeb. Do hor dorazily na silvestrovské oslavy tisíce lidí z celého Česka i ze zahraničí. Posílené týmy horských záchranářů jsou celkem na osmi stanicích po celých Jizerských horách, od Bedřichova po Paseky nad Jizerou. 

autoři: sas , mib
Spustit audio

Související