Sídliště Letná v Mimoni pokračuje s obnovou, mají přibýt parkovací místa

23. únor 2016

Město Mimoň na Českolipsku pokračuje s úpravami sídliště Letná, kde letos přibydou nová parkovací místa. Město bude řešit i problémový příjezd do sídliště.

Celková rekonstrukce sídliště začala minulý rok, postupně se obnovují chodníky a silnice. Díky stavebním úpravám se zlepšuje průjezd sídlištěm a zvyšuje se bezpečnost chodců i počet parkovacích míst. Město chce většinu komunikací upravit na jednosměrné.

Podle některých obyvatel Letné kvůli úpravám došlo k úbytku zeleně. „Bylo tady několik vzrostlých stromů, které musely ustoupit stavební činnosti,“ říká Pavel Škubal, vedoucí Odboru rozvoje města. „Řešila se celá koncepce sídliště a podle ní v současnosti postupujeme,“ dodává.

Úpravy, které město plánuje na letošní rok, se týkají hlavní příjezdové cesty na sídliště. „Máme z loňska zpracovanou studii, kde navrhujeme zřízení dvaceti nových parkovacích míst a zároveň zklidnění dopravy,“ popisuje Pavel Škubal a pokračuje: „Přibydou zde rampy, které budou řidiče nutit najíždět do sídliště pomaleji.“

V místě se má obnovit vnitřní zeleň, veřejné osvětlení, chodníky a do budoucna má na sídlišti přibýt až 220 nových parkovacích míst.

Spustit audio