Sestupující z fotbalové ligy určí až poslední kolo, ohroženy jsou 4 týmy

26. květen 2014

V boji o záchranu ve fotbalové lize hraje velkou roli Jablonec. I díky jeho prohře s Bohemians se o sestupujících týmech rozhodne až v posledním kole mezi Slavií, Bohemians, Olomoucí a Znojmem.

„Jsem rád, že se blíží konec a s některými hráči už nebudu muset nikdy spolupracovat. V posledních dvou zápasech jsme se svezli s touto ostudou. Prohráli jsme s týmy, které nutně potřebovaly vyhrát,“ řekl po zápase s Bohemians trenér Jablonce Roman Skuhravý.

Jablonci už sestup nehrozí, ale v boji o záchranu je přesto výrazným hráčem. Skuhravý přemýšlí, jestli je náhoda, že tým, kterému šéfuje předseda Fotbalové asociace, ostudně nejprve bídným výkonem pomohl k záchraně Příbrami, v neděli pro změnu prohrál s Bohemians.

Pražský tým se díky třem bodům dostal mimo sestupové pozice o bod před patnáctou Olomouc a zároveň brankou na 2:1 v poslední minutě znemožnili radovat se ze záchrany sousedům z Vršovic.

„Vedli jsme 1:0, ale zbytečně jsme si nechali vyrovnat 5 minut před koncem. Mohli jsme být zachránění, takhle pojedeme na Bazaly a budeme hrát o všechno,“ mrzí útočníka Slavie Tomáše Necida.

Jeho kolegu Marcela Gecova vyrovnání Slovácka na 1:1 zmohlo natolik, že se mu udělalo špatně. Autor gólu a dvou obrovských neproměněných šancí to po zápase vzkázal zájemcům o rozhovor.

Z nevolnosti k úlevě se propracovali hráči Olomouce, kteří mohli po desítkách let poslat klub do druhé ligy, pokud by prohráli se Znojmem. Přímý souboj o záchranu zvládli, ale také jim uškodila výhra Bohemians, po které zůstávají na sestupovém místě.

„Od Jablonce jsem čekal, že vyhrají. Trošku mě to zklamalo,“ povzdychl si Jan Navrátil, který bude muset v olomouckém dresu uspět i v sobotu v Liberci, aby měl šanci na záchranu.

Poslední Znojmo bude hrát v Jihlavě s pražskou Duklou a ve své moci mají záchranu oba pražské týmy - Bohemians hostí Plzeň a Slavia vyráží do Ostravy.

Olomoučtí fotbalisté se radují z výhry nad Znojmem, stále ale jsou na sestupové pozici
autoři: jkb , vman
Spustit audio