Seriál běžeckých závodů Run Tour pokračoval v libereckých Lidových sadech

19. červenec 2015

V libereckých Lidových sadech se v sobotu uskutečnil další díl běžeckého seriálu Run Tour. Téměř tisíc běžců se vydalo na tratě na 5 a 10 kilometrů. Kromě náročného profilu se ale prali také s vysokými letními teplotami.

„Bude to o život. Musím běžet zlehka, piánko a užít si to. Když to nepůjde, tak zpomalíme,“ říkali běžci těsně před tím, než se šli bít o co nejlepší startovní pozici. Poté se závodníci vydali na trať, která je odlišná od jiných závodů seriálu Run Tour.

Liberecká trať vede z velké části také po lesních cestách v okolí Lidových sadů. „Hlavní rozdíl je v tom, že trasa vede lesem. Myslím, že je to pro nás charakteristické, má to svoji krásu, a skvělé je na té trati to, že si ji běžci můžou proběhnout kdykoli. Jsme spokojení, pořádáme už 4. ročník, má to tradici a jsme rádi, že se můžeme podílet na takové akci,“ vysvětluje ředitel závodu Zbyněk Valoušek.

Závod na 10 kilometrů nakonec ovládl Vít Pavlišta, který tak zkompletoval vítězný hattrick, protože se z triumfu na liberecké Run Tour radoval už v minulých dvou letech.

„Jsem domácí závodník, bydlím kousek od startu, takže když jsem doma, rád si přijdu zaběhnout. Ale zase tak jsem si to neužil, bylo to těžké. Trápil jsem se, bylo to docela napálené. Snažil jsem se udělat si na začátku nějaký náskok a poté si ho udržet,“ řekl Vít Pavlišta.

autor: David Nyč
Spustit audio