Sbormistr odsouzený za pohlavní zneužití sboristky už nebude vyučovat na liberecké univerzitě

13. květen 2024 15:20

Jablonecký sbormistr Tomáš Pospíšil pravomocně odsouzený za pohlavní zneužití nezletilé sboristky už nebude vyučovat studenty Technické univerzity v Liberci. V reakci na zjištění Českého rozhlasu o tom v pondělí 13. května 2024 rozhodlo vedení Fakulty přírodovědně-humanitní a pedagogické.

Čtěte také

Tomáš Pospíšil v Technické univerzitě v Liberci od roku 2022 na částečný úvazek působí jako učitel hry na klavír. Fakulta o jeho stíhání ani odsouzení neměla žádné informace.

„O vyšetřování a soudním procesu jsme na fakultě neměli ani od pana Pospíšila, ani od nikoho jiného, žádnou informaci. Zpráva nás zaskočila. Okamžitě jsme situaci začali řešit. Pan Pospíšil se už do přímé výuky nedostane. Další kroky budou následovat,“ řekl Českému rozhlasu děkan Aleš Suchomel.

Při jeho nástupu k nám na fakultu měl bezúhonnou pověst profesionála. Naprosto bezproblémový byl i během výuky na TUL. Do dnešního dne jsme na chování pana Pospíšila nezaznamenali jedinou stížnost od studujících ani kolegyň a kolegů, doplnil děkan pro ČTK.

Svěřenou sboristku podle pravomocného rozsudku Pospíšil zneužil na soustředění pěveckého sboru. Soud mu za to uložil čtyřletou podmínku, pětiletý zákaz činnosti s dětmi a ambulantní sexuologickou léčbu.

autor: Kateřina Hartmanová | zdroj: ČTK
Spustit audio