Šárka Strachová už vyhlíží první lyžování, léto si zpestřuje tréninkem thaiboxu

28. červenec 2014

V posledních dnech by řada z nás nejraději trávila čas kdesi u moře, nebo alespoň u koupališť. To alpská lyžařka Šárka Strachová už pomalu může vytahovat ze šatníku kombinézu, rukavice i lyžařské boty. Za tři týdny totiž poprvé vyrazí na ledovec do Itálie, kam se moc těší. A není se co divit - tepla i dlouhého tzv. suchého tréninku si za poslední období užila víc než dost.

„Od konce dubna do poloviny srpna děláme velmi náročnou kondiční přípravu, která zahrnuje kolo, běhání, posilovnu i brusle. Snad úplně všechno,“ směje se Šárka Strachová.

Olympijská medailistka z Vancouveru se v prostředí vrcholového lyžování pohybuje už několik let a stavba celé přípravy se sezonu od sezony liší jen minimálně. Aby tedy trénink nezevšedněl, je občas třeba mu dodat na pestrosti. Nejlepší česká slalomářka jde na to letos přes bojové umění.

„Dvakrát týdně chodím na trénink thajského boxu, což je výborná kondiční průprava. Nejde jen zpestření tréninku, ale také mě to velmi baví. Je to opravdu všestranná zátěž,“ vysvětluje Šárka Strachová, jak může i poněkud netradiční tréninkový doplněk zkvalitnit přípravu.

Zneškodnit soupeřky ale nebude chtít rodačka z Benecka thaiboxerskými údery, ale rychlými časy na zasněžených kopcích. O motivaci zcela jistě není nouze.

„Vrcholem sezony je mistrovství světa ve Vailu, to je jedna z velkých priorit. Hodně nesplněných cílů mám i ve Světovém poháru. Chci útočit na pódia a vítězství. Pokud jich bude dost, můžu útočit na glóbus pro celkové vítězství,“ dodává odhodlaná Šárka Strachová, která po zmíněném krátkém soustředění v Itálii vyrazí na tři týdny na další lyžařské soustředění do Argentiny.

autor: David Nyč
Spustit audio