S dopisy do nákupního centra. Mšeno čeká přesun poštovní pobočky

21. únor 2013

Mšeno čeká přesun místní poštovní pobočky. Česká pošta ji chce přesunout do obchodního centra Rýnovka. Tak, aby byla na okraji Mšena a Rýnovic. To se ale nelíbí lidem, kteří to dosud měli na poštu pár kroků.

„Vůbec se mi to nelíbí, všeobecně ty přesuny do obchodních center, a to není jen tady u nás v Jablonci, ale třeba v Liberci, kde je pošta v Hypernově, jak se tam má člověk potom dostávat,“ stěžuje si jeden z místních.

„Tady byla pošta ve Mšeně uprostřed sídliště, všichni to měli kousek, teď do toho obchodního centra nepovede ani žádná kloudná cesta, no vůbec se mi to nelíbí,“ dodává.

Ne všem to ale vadí. „Mně je to jedno, já sednu na autobus a klidně na poštu dojedu, je mi to jedno,“ popisuje další.

Přesun pošty se týká také Rýnovických. Těm mají rušit poštu do dvou let. A právě pro ně by pak byla nejblíže nová pobočka v obchodním centru.

Pošta městu nepatří, přesto se jablonecká radnice snaží do debat o přesunu zasáhnout, jak říká Markéta Hozová z jablonecké radnice.

„Primátor Beitl jednal s Českou poštou o přesunu pobočky. Sice město poštu nevlastní, ale uvědomujeme si, že přesun by mohl být problematický pro lidi, kteří měli doteď poštu blízko a teď, i když bude pořád ve Mšeně, bude poměrně daleko,“ uvažuje Hozová.

„Problém budou mít hlavně senioři, kteří už se špatně pohybují,“ uvědomuje si.

Uvažuje se ale, že by pošta mohla být tam, kde bývala kdysi. „Našli jsme objekt na pravé straně Palackého ulice, jednáme s realitní kanceláří. Pokud by měla o tento objekt pošta zájem, jsme ochotni ho odkoupit a poště pronajmout,“ říká Hozová.

Konečné rozhodnutí je jenom na České poště. „Nemůžeme to nijak nařídit nebo restriktivně omezit, můžeme pouze vyjednávat,“ uzavírá radní.

autor: sas
Spustit audio