Řidiči na severočeských silnicích, pozor! Klouže to

4. prosinec 2012

Hlavní tahy v Libereckém kraji jsou sjízdné. Během noci a dnešního rána připadlo místy pět centimetrů sněhu. Hlavně v horských oblastech to může klouzat a řidiči by proto měli být ve středhu.

Na silnicích druhých tříd může být kvůli spadu sněhu vrstva rozbředlého sněhu. Na silnicích třetích tříd a také v horských oblastech by si řidiči měli dávat pozor na ledovku a bez zimní výbavy by do těchto oblastí neměli vyjíždět.

Komplikace kvůli náledí hlásí Šluknovsko. Došlo tam i k několika dopravním nehodám. Dočasně uzavřená je silnice u obce Okrouhlá na Českolipsku, kde také došlo k dopravní nehodě.

V Ústeckém kraji je situace obdobná. Podle Lenky Holovské ze Správy a údržby silnic Ústeckého kraje musí řidiči v tomto počasí jezdit velmi opatrně: „Všechny silnice v Ústeckém kraji jsou ošetřeny – chemickým nebo inertním posypem a jsou sjízdné. V tomto počasí, kdy se teplota drží okolo nuly, je ale třeba jezdit se zvýšenou opatrností.“

Motoristé by tedy měli, kvůli sněhovým přeháňkám, počítat na silnících s čerstvým sněhem. Zapomínat by neměli ani na možné náledí, především na silnicích, vedoucích kolem vody.

autoři: Jan Beneš , Eva Malá
Spustit audio