Řemeslníci a kreativci zamíří 17. listopadu na Den řemesel do Kryštofova Údolí

9. listopad 2018

Malebná vesnička Kryštofovo Údolí nedaleko Liberce – to je bezpochyby pěkný cíl podzimního výletu. O svátku – v sobotu 17. listopadu se tam v Domě řemesel koná dostaveníčko řemeslníků a všech, kdo mají chuť tvořit a vyrábět.

Dům řemesel v Kryštofově Údolí

Kromě slavného orloje a kašny s čůrajícím voříškem můžete v Kryštofově Údolí obdivovat i přes 200 let starý podstávkový dům. Vrátit se do dávných dob a třeba si i něco vyrobit v kreativní dílně.

Vyrobte si šperk, malujte na keramiku, staňte se mýdlařem

V sobotu 17. listopadu od 9. do 17. hodiny můžete zavítat s celou rodinou na šestý podzimní Den řemesel v malebném Kryštofově Údolí. K vidění budou ukázky tradičních řemesel, sami si můžete vyrobit např. mýdlo, svíčku, namalovat keramiku, soutěžit se bude o nejhezčího andílka apod.

Jedna z organizátorek Dne řemesel, Tereza Michálková a kryštofoúdolští keramičtí andílci

Soutěže o keramické ceny

„Když vejdete dovnitř, dýchne na vás staročeská atmosféra,“ říká organizátorka akce Tereza Michálková. Malovaná keramika, ruční výrobky, vystřihovánky v oknech a roztopená kamna.

Nebude chybět divadélko a muzika. Pro dobrou náladu bude hrát flašinet a těšit se můžete na ukázku staročeských tanců. A opět bude probíhat výtvarná soutěž pro malé i velké o pěkné ceny.

Nebojte, výtvarného náčiní mají v kreativní dílně dostatek pro všechny tvořivce

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.