Rekonstrukci jablonecké ulice U hřiště uvítají hlavně maminky s malými dětmi

16. prosinec 2013

Jablonecká ulice U hřiště prošla proměnou. Přibyly retardéry, místa pro parkování, silnice se zúžila a nově je jednosměrná. Změny u fotbalového, baseballového a dětského hřiště ve Mšeně vítají rodiče malých dětí. Naopak řidiči nejsou z úprav vůbec nadšení, musejí totiž objíždět dříve obousměrně průjezdnou silnici přes půl sídliště.

„Maximálně s tím souhlasím, přestože mám támhle garáž a musím to objíždět. Pobíhají tady stovky, nebo aspoň desítky dětí a je to tak frekventovaný. S tou jednosměrkou souhlasím,“ myslí si jeden z místních obyvatel.

Kromě nových parkovacích míst se v ulici U hřiště hlavně zpomalila doprava. Došlo tak podle Jany Fryčové z jabloneckého magistrátu k propojení fotbalového hřiště a volnočasového parku Čelakovského.

Někomu se úpravy líbí, jiný je považuje za nepotřebné.

„Já chodím pěšky, ale těm, co jezdí autem, to asi vadí, protože to musejí objíždět. Myslím si, že to nebyl nejšťastnější nápad. Prostoru tady bylo dost a děti tu moc nelítaly,“ nesouhlasí s úpravou obyvatelka města.

„Sice to komplikuje dopravu, ale jinak se nejde dostat přes mostek. Má to logiku. A jako maminka to vítám, protože auta tady jezdí pomaleji. Jezdila tu rychle, proto jsou tam teď retardéry,“ oponuje druhá.

Jana Fryčová připouští, že změny nevyhovují všem. „Řidiči asi nejsou nadšení, protože kvůli jednosměrce to teď musejí objíždět delší trasou. Nicméně rodiče malých dětí určitě spokojení jsou, protože už tam doprava nejezdí tak rychle,“ uzavírá.

autor: sas
Spustit audio