Rekonstrukce skončila, do novoborské vily v Kalinově ulici už můžou i batolata

18. listopad 2019 10:53

Opravy se protahovaly, protože městu se dlouho nedařilo najít dodavatele. Po roce je hotovo a do původně nevyužívaných prostor se nastěhuje organizace Rodina v centru.

V Novém Boru dokončili rozsáhlou obnovu historické vily v Kalinově ulici. Od roku 2011 slouží jako mateřská škola a díky nově opraveným místnostem se do ní mohla nastěhovat také organizace Rodina v centru. Ta se stará o malé děti od jednoho roku, které pak přecházejí do běžné školky.

Podle starosty Nového Boru Jaromíra Dvořáka ze Starostů pro Liberecký kraj jde hlavně o vstřícný krok směrem k maminkám, které potřebují nastoupit do zpět do práce: „Kompletně jsme zrekonstruovali původně nevyužívané prostory ve školce a uvolnili je pro Rodinu v centru a jejich dětskou skupinu pro děti od jednoho roku, na níž navazuje oddělení mateřské školy pro děti od 2 let v přízemí.“

Vila v Kalinově ulici v Novém Boru před rekostrukcí

Aktuálně skončená rekonstrukce stála deset milionů korun. Kraj prodal bývalý internát sklářské školy městu v roce 2010, od té doby tam stavební čety zasahovaly už několikrát.

autor: Jiří Jelínek | zdroj: Město Nový Bor
Spustit audio

Související

  • Nový Bor potřebuje novou mateřskou školu

    Novou mateřskou školu potřebuje Nový Bor. Město proto koupí za dva miliony korun od Libereckého kraje vilu v Kalinově ulici, kam chce děti umístit. Současná kapacit...