Recept na krém do kremrolí, který vydrží vláčný i několik dní
Máte rádi kremrole a chtěli byste je naplnit skvělým krémem, který je vláčný i třeba po třech dnech? Jeden z nejjednodušších receptů na planetě je sníh do českých kremrolí. Co na to budete potřebovat?
Postup
- 100 g bílků
- 200 g cukru
- semínka z jednoho lusku vanilky (1 vanilkový cukr)
- několik kapek citronové šťávy
Bílky vyšleháme společně se 100 g cukru. Dalších 100 g cukru svaříme s vodou na 115 až 118 °C.
Takto připravený horký právě vařící sirup za stálého šlehání vešleháme do připraveného bílkového sněhu. Hmota bude hladká, lesklá, nadýchaná a objemná.
Sníh dochutíme vanilkou, několika kapkami citronové šťávy a ještě vlažný jej plníme do kremrolí.
Během chladnutí sníh na svých okrajích vytvoří krustu, která zabrání vysychání sněhové náplně. Tím pádem jsou kremrole trvanlivé a v každém kousnutí budou mít hladkou, jemnou a vanilkovou chuť.
Josef Maršálek
Cukrářem se toužil stát už od mala a mohly za to jeho babičky. Od 19 let sbíral zkušenosti, později pracoval v londýnském obchodním domě Harrods, jeho dezerty ochutnávala i královská rodina, a nějakou dobu působil také v Indii.
V roce 2018 se vrátil, založil vlastní značku sladkých dobrot, aby ji po roce opustil a věnoval se dalším projektům. Je jedním z porotců televizní cukrářské soutěže Peče celá země, vydal svou knihu, věnuje se cukrářským konzultacím, vede kurzy pečení a cukraří pro sebe, přátele i nás posluchače.
Jeho cukrářské rady uslyšíte v našem vysílání v pořadu Pochoutkový rok každou neděli po 10. a v repríze po 21. hodině na všech regionálních stanicích Českého rozhlasu.