Radost Bílých Tygrů utnul rozhodčí, gól v prodloužení neplatil

2. listopad 2015

Liberečtí Bílí Tygři vedou extraligu i přes prohru 4:5 po samostatných nájezdech s Plzní. Na rozstřel přitom vůbec nemuselo dojít - v prodloužení vstřelili Severočeši gól, rozhodčí ho však pro údajné postavení útočícího hráče v brankovišti neuznali.

„Rozhodčí to neuznal, asi to tak viděl. Bohužel už s tím nic neuděláme. Člověk cítí frustraci, protože zápas stojí hodně sil. Když se dá gól, je v euforii, že se vyhrálo, a vzápětí je všechno jinak,“ uznává obránce Radim Šimek, že neuznaný gól jeho mužstvu psychicky rozhodně nepomohl.

Mohlo to být pro domácí fantastické rozuzlení dramatické zápletky, v předposlední minutě základní hrací doby Bílí Tygři vyrovnali a v prodloužení prostřelil útočník Valský gólmana Machovského.

Jenže jen co liberečtí fanoušci vyskočili radostí, vrátilo je gesto sudího hezky pěkně do sedaček. V brankovišti prý stál Lukáš Krenželok, a tak se o několik okamžiků později pokračovalo ve hře.

Druhý bod si nakonec odvezli hosté z Plzně, a tak byl neuznaný gól z prodloužení hlavním tématem na pozápasové tiskové konferenci. „Myslím si, že to byl regulérní gól. Bylo to vidět na reakci plzeňských hráčů a celé haly. My bychom byli blbci, kdybychom se neradovali,“ zhodnotil situaci trenér Liberce Filip Pešán.

„Hokej směřuje k tomu, že se uznávají góly, kdy se tlačí do brankoviště. Kdo sleduje NHL, vidí, že tam nechávají hrát, dokud je kotouč ve hře,“ všímá si kouč Bílých Tygrů.

Na vítěznou vlnu se může vedoucí tým tabulky vrátit už zítra, kdy na domácím hřišti přivítá v prvním osmifinále Ligy mistrů švýcarský Davos.

 

Třikrát Tygři vedli v souboji s Plzní a třikrát o vedení přišli. Vyrovnání v 59. minutě už stačilo pouze na bod, jelikož...

Posted by Bílí Tygři Liberec on 1. listopad 2015
autoři: David Nyč , vman
Spustit audio