Rabušic se vrací do Liberce. Přes Lucu Toniho se ve Veroně neprosadil

21. červenec 2015

Michaelu Rabušicovi nevyšlo angažmá v italské Veroně, a tak se vrací do Liberce, kde si už příští týden zahraje první utkání 3. předkola Evropské ligy. Slovanu má pomoci v rámci ročního hostování a rozhodně není jedinou posilou Severočechů.

„Vím, do čeho jdu, a dá se říct, že už jsem tady doma. Oženil jsem se tu a zůstanu tu po kariéře. Znám zázemí a to je obrovská výhoda. Chci se tu nastartovat a znovu se porvat třeba i o nároďák, ale to je až dál,“ uvědomuje si navrátilec do Liberce Michael Rabušic.

„První cíl je Evropská liga. Když se bude dařit Slovanu, bude se dařit i mně. Jsou to spojené nádoby,“ věří 25dvacetiletý útočník přezdívaný Rambo.

Ze Slovanu odcházel před rokem a půl s ambicí uspět v Serii A, jenže se neprosadil, většinu angažmá strávil po hostováních a nepodařilo se mu navázat na reprezentační formu z Liberce.

V dresu Verony řádí Luca Toni, který na sklonku kariéry ničí svými góly soupeře i konkurenty v boji o post hrotového útočníka. „Přišel jsem a byl tam Luca Toni. Počítali, že po půl roce skončí, ale dal asi 18 gólů a prodloužil o rok. Teď vyhrál nejlepšího střelce, tak tam přes něj nejede vlak,“ všiml si český útočník.

„Už jsem se nechtěl potulovat po druhé lize. Potřebuju hrát a když jsem slyšel o Slovanu, tak jsem řekl, že chci jít sem,“ vysvětluje posila Liberce.

Rabušic je už osmým nově příchozím hráčem. S týmem navíc trénují bývalý slávista Juhar, záložník Jan Moravec z Bohemians a Milan Kerbr ze Slovácka. Přestupová politika klubu, který v minulosti hráče spíše prodával, se tak mění.

„Vždycky nás tu bylo 12 hráčů,“ směje se Rabušic a zásluhy připisuje manažerovi Slovanu. „Musíme pochválit Honzu Nezmara. Někteří hráči přišli, další jsou v jednání. Doufám, že to bude ku prospěchu a potáhneme za jeden provaz.“

autoři: David Nyč , vman
Spustit audio