Provoz na trati Praha - Kralupy nad Vltavou komplikuje poškozené trakční vedení. Vlaky mají zpoždění, některé nevyjely

14. červenec 2023 08:44
Zprávy

Porucha trakčního vedení komplikuje od pátečního rána u Prahy provoz desítek vlaků včetně mezinárodních spojů. Několik osobních vlaků na trati Praha - Kralupy nad Vltavou vůbec nevyjelo.

V noci ze čtvrtka na pátek byl sice obnoven provoz po jedné koleji, vlaky ale stále nabírají zpoždění. Na svém webu o tom informovaly České dráhy a Pražská integrovaná doprava. "Trakční vedení bylo strženo asi na dvou stech metrech, oprava bude trvat celý den," uvedla pro Český rozhlas mluvčí Správy železnic Nela Friebová. Za stržené trakční vedení podle ní může strojvedoucí, který nerespektoval návěst ke stažení sběrače.

Porucha se stala již ve čtvrtek pozdě večer v úseku Libčice nad Vltavou - Roztoky u Prahy. České dráhy předpokládají, že její odstranění potrvá až do dnešního podvečera. "Termín úplného obnovení provozu bude aktualizován dle vývoje oprav," uvedl dopravce.

Pracovníci Správy železnic na odstranění poruchy pracují. Kompletní přehled spojů, kterých se omezení dotkne, uvádějí ČD i PID na svých webech.

autor: Natalie Máchová | zdroj: ČTK
Spustit audio