Přes noc autobus zapadlý ve sněhu i polámané stromy. Ráno už se v Libereckém kraji jezdí bez problémů

12. prosinec 2018 08:29

Všechny silnice v Libereckém kraji jsou po vydatném nočním sněžení podle silničářů už sjízdné. Přes noc na některých místech napadlo až 20 centimetrů sněhu.

V terénu byly sypače celou noc. Cestáři ošetřili hlavní tahy i vedlejší silnice. „Všechny hlavní tahy i vedlejší silnice třetích tříd jsou ošetřeny, na chemicky udržovaných komunikacích je povrch holý a vlhký,“ říká za silničáře Pavel Pospíšil.

Na železnici v Libereckém kraji problémy zatím nejsou. Přes den se má oteplovat a sněžení má ustávat.

Kvůli napadlému sněhu řešili policisté ráno několik dopravních nehod. Kolem půlnoci třeba uvízl na silnici směrem od Ještědu na Stráž pod Ralskem nedaleko Křižan. Podařilo se ho odstranit kolem páté hodiny ráno. Další autobus havaroval nedaleko Lomnice nad Popelkou, cestujícím se nic nestalo. Na Semilsku hořel sypač, který odstraňoval sníh, pokračuje mluvčí policie Vojtěch Robovský: „Pravděpodobně technická závada způsobila zahoření posypového vozu před šestou hodinou ranní u Mírové pod Kozákovem, nikomu se při požáru vozidla nic nestalo.“

Odklízení větví z polámaných stromů

Hasiči během noci na dnešek vyjížděli k několika dopravním nehodám, ale taky k odklízení polámaných stromů, které nevydržely tíhu mokrého sněhu.

autor: Jan Charvát
Spustit audio