Premiér Petr Nečas na Šluknovsku přislíbil sto míst veřejně prospěšných prací

20. září 2011

Nový Bor, Rumburk, Varnsdorf. Tak tato tři města navštívil 19. září premiér České Republiky Petr Nečas. Diskutoval se starosty, policisty, zástupci různých sdružení, učiteli a vychovateli.

Přislíbil řešení tíživé situace ve Šluknovském výběžku. Vláda podle Petra Nečase například chystá posílení kapacity veřejně prospěšných prací. Na Šluknovsku by tak mělo vzniknout sto míst.

Premiér také zmínil, že je potřeba omezit herny, stanovit otevírací dobu výkupu kovů nebo zamezit práci na černém trhu. Cesta premiéra Petra Nečase začala v dopoledních hodinách v Novém Boru. Tam mimo jiné navštívil i bar, který se do historie města zapsal mačetovým útokem skupiny Romů na místní hosty.

Poté odjel do Rumburku a jeho cesta končila ve Varnsdorfu. Tady navštívil základní školu a romskou ubytovnu s nízkoprahovým centrem, které děti využívají jako družinu. Stav v ubytovně je podle premiéra neutěšený

Před ubytovnou na premiéra čekal dav lidí. Chtěli si s ním promluvit o své těžké situaci. Povedlo se to jen několika z nich.

Už ve středu vláda projedná návrh opatření, díky kterým chce zvládnout problémy s ghetty.

autor: Eva Malá
Spustit audio