Předvelikonoční akce jsou v plném proudu. V Ústeckém kraji nebudete vědět, kam vyrazit dřív

21. březen 2024

Velikonoční tvoření, akce i výstavy, plesy a také Keltský telegraf na Hazmburku… nebudete vědět, kam se vypravit dřív! Chybět nebude ani krásná hudba – třebas koncert japonského dechového orchestru v Teplicích.

Sobota 23. března

Keltský telegraf je k vidění vždy o první jarní sobotě na kopcích po celé republice. Například na Házmburku v sobotu od 17 do 22 hodin – tzv. „čerti“ se dorozumívají světelnými signály, které se pak šíří krajinou.

Jinak ale kralují Velikonoce – Kulturní dům v Libotenicích od 10 do 16 hodin nabízí výstavu kraslic a lisovaného skla.  Výstavu zahájí Roudnický pěvecký sbor a součástí výstavy budou i ukázky malování kraslic, paličkování, zdobení perníčků a děti si budou moci leccos vyzkoušet.

Velikonoční jarmark v Zubrnicích přilákal stovky návštěvníků

Šluknovský zámek pořádá Velikonoce v sobotu od 14 hodin – začíná se velikonoční pohádkou Jak skřítek zachránil barvičky, následovat budou soutěže a tvořivé dílničky.

Jarní věnce a dekorace můžete tvořit od 13 hodin také v Obecním klubu v Horním Podluží.

Velikonoční tvořivé dny pořádá i Botanická zahrada v Teplicích – v sobotu i v neděli vždy od 10 do 16 hodin.

Velikonoční jarmark ve Staré papírně v Žatci vám od 10 do 17 hodin nabídne spoustu velikonočního zboží.

Velikonoce se vším všudy včetně zvyků, tradičního pečiva, pletením pomlázek a řemeslného jarmarku pořádá od 9 hodin Muzeum v přírodě v Zubrnicích. Zároveň tam Museální železnice zahájí turistickou sezónu a první vlak bude vypravený z nádraží Ústí nad Labem – Střekov v 10.10.

Reprezentační ples Českého rozhlasu 2018

Plesat se bude i v Městském divadle v Chomutově – vystoupí například Richard Krajčo, Dasha a Moondance orchestra a další, začátek je ve 20 hodin.

Ples mají na programu i v Kulturním centru v Klášterci nad Ohří, kde bude k tanci i poslechu hrát skupina The Elevators a moderace se ujme Tomáš Barták.

Moderátor Milan Král bude provázet Jarním plesem Citadely v Litvínově, ten začíná už v 19.30. Hrát budou Klub 49 a Hambaeros, na půlnoc se chystá barmanská show a hostem večera bude Ondřej Ruml.

A aby toho nebylo málo, tak ještě v Kulturním zařízení Orfeum v Kadani už v 17.30 začíná slavná Josefská zábava.

Neděle 24. března

V neděli ve 14 hodin začne v Krušnohorském divadle v Teplicích unikátní hudební vystoupení – pod vedením Shigenori Nakagawi zahraje japonský dechový orchestr za střední školy Okayama Gakugeikan Symphonic Band. Na repertoáru má hudbu od klasiky přes jazz až k popu. A japonské mladé hudebníky pak vystřídá Big Band teplické konzervatoře pod vedením Lukáše Čajky s programem od swingu přes jazzrock opět až k popu. Koncert je zároveň poctou 100. výročí Krušnohorského divadla.

Velikonoce ilustrační

Velikonoce v Litvínově začínají v 10 hodin v areálu zámku, v parku i na náměstí Míru – bude jarmark, dílničky, taky drezúra obří slepice a kohouta, ve 14 hodin  začne Velikonoční putování parkem a v 15 hodin vystoupí skupina Žalm. Součástí programu je i Litvínovský Food festival s vystoupením Adama Runduse ze soutěže Masterchef a farmářský trh.

Kulturní dům v Libotenicích nabízí 24. března od 10 do 16 hodin výstavu kraslic a lisovaného skla, součástí výstavy budou i ukázky malování kraslic, paličkování, zdobení perníčků a děti si budou moci leccos vyzkoušet.

Velikonoční tvořivé dny pořádá i v neděli Botanická zahrada v Teplicích – a to od 10 do 16 hodin.

Velikonoční trh v Českém Krumlově

Velký Velikonoční jarmark nabízí také 1. náměstí v Mostě. Pod heslem Most – vajec máme dost probíhá až do 30. března.

Tradiční odpoledne spojené s tvořením jarních dekorací pro děti i dospělé mají přichystané v neděli od 13 do 16 hodin v Obecním domě v Jiřetíně pod Jedlovou.

Velikonoce se vším všudy včetně zvyků, tradičního pečiva, pletením pomlázek a řemeslného jarmarku pořádá od 9 hodin Muzeum v přírodě v Zubrnicích. Zároveň tam Museální železnice zahájí turistickou sezónu a první vlak bude vypravený z nádraží Ústí nad Labem – Střekov v 10.10.

Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.