Posila libereckých hokejistů Petr Vampola chce motivovat mladé hráče

28. červen 2013

Hokejový Liberec přivítal další hvězdnou posilu. Řady Bílých Tygrů rozšíří dvojnásobný medailista z mistrovství světa Petr Vampola. Jedenatřicetiletý útočník pomohl v minulé sezoně Plzni k extraligovému titulu. Ve městě pod Ještědem podepsal smlouvu na tři roky.

Po pardubickém Martinu Bartekovi je Petr Vampola dalším hráčem, který do Liberce přichází za trenérem Hynkem. Už se i zapojil do letní přípravy Bílých Tygrů.

„Pavla Hynka znám. Už jsem s ním spolupracoval v Plzni a bylo to super. Byl to hlavní důvod, proč jsem tady. Zadruhé o mě Liberec projevil velký zájem,“ vysvětluje mistr světa z roku 2010, který se do města pod Ještědem vrací po šesti letech.

Největší změnu vidí Vampola ve skladbě týmu. „Změnilo se tady hodně věcí. Snad jen maséři zůstali. Z týmu znám jenom dva tři kluky,“ říká útočník s bohatými reprezentačními zkušenostmi, který by v Liberci rád motivoval mladé hráče.

„Už mám taky něco odehráno. Poznal jsem spoustu věcí, okoukal jsem různé věci od dobrých hráčů, se kterými jsem měl možnost hrát," míní Vampola a dodává:

„Je tady Peter Nedvěd, přišel Martin Bartek, prostě výborní hráči, od kterých se ti mladí můžou spoustu naučit. Když budou mít zájem, myslím si, že všichni jim vyjdou vstříc a bude to prospěšný pro tým.“

autoři: jbk , Šárka Sudová
Spustit audio