Poražení hokejisté Boleslavi v Liberci jásali, postoupili na úkor Bílých Tygrů

2. březen 2015

Základní část letošního ročníku hokejové Tipsport extraligy včerejším dvaapadesátým kolem skončila. Mladá Boleslav v posledním zápase prohrála 3:6 v Liberci, přesto byli její hráči po zápase spokojenější než Bílí Tygři, protože si na rozdíl od nich zahrají díky desáté příčce v předkole play-off.

„Jsme šťastní, že jsme postoupili do předkola. Na úkor Liberce jsme tam my. Je to velké zadostiučinění za poslední 3 roky. Každý nás zase pasoval na barážový klub a spoustě lidí jsme zavřeli pusu tím, že jsme v předkole,“ radoval se útočník Mladé Boleslavi Lukáš Pabiška.

Jeho mužstvo nebude hrát po dlouhých sedmi letech baráž a až letos zažije atmosféru vyřazovacích bojů. Proto se hráči Bruslařského klubu i po prohře 3:6 jeli s hokejkami nad hlavou radovat se svým brankářem.

Naopak ambiciózní klub z Liberce nesplnil předsezonní cíle a zúčastní se nepopulárního play-out. V něm ale bude mít dostatečný náskok na pozice odsuzující poslední dva týmy extraligy k baráži.


Předkolo play-off hrané na tři vítězné zápasy začne ve středu 4. března a rozhodnuto bude nejpozěji 10. března.
Čtvrtfinálové série na čtyři vítězství odstartují 11. března.
Skupina o 11.-14. místo, kam se započítávají výsledky ze základní části, začne v pátek 6. března. O druhém účastníkovi baráže bude jasno najpozději 23. března.
Baráž hraná na 12 kol pro týmy ze 13. a 14. místa a dva nejlepší celky první ligy začne ve středu 25. března a skončí v neděli 19. dubna.

„Nedá se nic dělat. Jsou horší věci, ale hodně to bolí. Nechali jsme si to na posledních 5 zápasů. Kdybychom hráli od prvního kola, bylo by to jiné. Nevím, co je problém, určitě jsme neměli dobré přesilovky,“ nabízí liberecký útočník Tomáš Filippi jednu z příčin neúspěchu Bílých Tygrů.

Liberecký tým se v play-out utká s Karlovými Vary, Olomoucí a Slavií. Baráž mu ale téměř jistě nehrozí. Na předposlední Olomouc má patnáctibodový náskok.

Plzeň s Mladou Boleslaví a Vítkovice s Pardubicemi pak tvoří dvojice pro předkolo play-off, ze kterého vzejdou dva soupeři pro nejlepší mužstva po základní části Třinec a Litvínov.

Už teď je jisté, že se v dalších čtvrtfinálových sériích utká Brno se Zlínem a Sparta s Hradcem Králové.

autoři: David Nyč , vman , Petr Hašek
Spustit audio