Policisté v Libereckém kraji kontrolovali řidiče na alkohol. Kdo nenadýchal, dostal nealkoholické pivo

16. srpen 2013

V Libereckém kraji končí dopravně bezpečnostní akce s názvem „Řídím, piju nealko pivo". Jejím cílem bylo upozornit řidiče, že se nemusí vzdát oblíbeného piva, aby neporušili zákon a bezpečně dojeli do cíle. Zatímco na Liberecku je už po kontrolách, na Ústecku akce potrvá až do 23. srpna.

„Vyzývám vás k provedení dechové zkoušky na alkohol. Zhluboka se nadechnete, a plynulý nepřerušovaný výdech po celou dobu zvukového signálu,“ hlásili policisté při speciální akci.

Kdo nenadýchal, dostal od zástupkyně Českého svazu pivovarů a sladoven jako poděkování za zodpovědné chování alkoholtester a láhev nealkoholického piva.

„Nealkoholická piva se mohou pít před jízdou. Určitě si může dát každý po obědě,“ prohlásila zástupkyně svazu a dodala: „Motoristům se to líbí a mají radost z dárků, ale když dostanou pokutu, pak se smějí, že je to pivo vyšlo draho.“

„Kontroly na alkohol jsou dobré,“ pochvaloval si práci hlídky jeden z kontrolovaných řidičů. Test na alkohol měl sice negativní, přesto ho neminula pokuta 200 korun za to, že nebyl připoutaný.

„Ty pásy se mi moc nevyplatily. Člověk si nevšimne, nedá pozor,“ prohlásil a s výši pokuty souhlasil. Za takový přestupek mohl dostat až dva tisíce.

Přijde ale o tři body.„To je horší. Už jsem ztratil šest bodů,“ stěžoval si. Hlídka zjistila, že řidič měl už dvakrát zákaz řízení. Podle něj to bylo za to, že jednou neměl řidičský průkaz a podruhé mu ho policie sebrala. Po chvíli váhání se přiznal, že důvodem byl alkohol.

Spustit audio