Policisté na festivalu Mácháč zadrželi 5 distributorů drog, na Hip Hop Kempu v Hradci obvinili 10 lidí

21. srpen 2016

Policisté při víkendové technopárty Mácháč 2016 v Doksech na Českolipsku odhalili několik desítek případů držení drog. Kriminalisté zadrželi celkem pět distributorů. Většinou prodávali marihuanu a tablety extáze. Za distribuci a držení drog jim hrozí až pět let vězení. Policisté zasahovali kvůli drogám také na festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, kde zadrželi 12 lidí, deset z nich obvinili.

Osmatřicetiletý muž z Prahy drogu na festivalu Mácháč prodal přímo před policisty v civilu. Další podle policejní mluvčí Ivany Balákové měl u sebe 64 tablet extáze.

„Největší množství drogy u sebe měl jednadvacetiletý mladík z Teplic. Kriminalisté ho přistihli při prodeji drog v blízkosti areálu, kde se technopárty konala,“ upřesnila mluvčí.

Policisté na technopárty zajistili i další drogy. „Extázi, marihuanu, amfetamin, lysohlávky, kokain a drogu zvanou MDMA,“ dodala Baláková.

Jeden účastník se bude muset policii zpovídat i kvůli výtržnictví a vyhrožování.

3 kila marihuany na Hip Hop Kempu

Policie zasahovala kvůli drogám také na festivalu Hip Hop Kemp v Hradci Králové, kde zadrželi 12 lidí. Našli u nich přes tři kilogramy marihuany. Zajistili také dvě stě tisíc korun jako výnos z prodeje drog. Deset lidí obvinili. Těm hrozí čtyři až osm let vězení.

Policisté pak při dopravních kontrolách odhalili devět řidičů, kteří řídili pod vlivem omamné a psychotropní látky, a čtyři motoristy, kteří požili před jízdou alkohol.

autoři: ČRo , Eva Malá
Spustit audio