Policie se chystá na fotbalové derby Liberce a Jablonce

26. říjen 2018

Nedělní zápas jabloneckých fotbalistů s hostujícím Slovanem Liberec vyhodnotila policie jako rizikový. Na průběh utkání proto kromě dopravních a pořádkových policistů dohlédnou i kriminalisté, členové antikonfliktního týmu, a také městští strážníci.

„Lze předpokládat, že ze strany některých neukázněných příznivců klubů a diváků by mohlo dojít k narušení veřejného pořádku. Z tohoto důvodu jsme na tuto sportovní akci připravili bezpečnostní opatření, jehož cílem je zajištění veřejného pořádku, klidu a bezpečnosti na teritoriu města Jablonec nad Nisou a jeho okolí,“ uvedla mluvčí jablonecké policie Dagmar Sochorová.

Lidé v okolí jabloneckého stadionu Střelnice můžou čekat i dopravní omezení.

„Upozorňujeme všechny občany na dočasnou úpravu dopravního značení v ulicích Vrkoslavická a U Stadionu, která bude platit již před zahájením samotného utkání, v jeho průběhu, i v bezprostředně po jeho ukončení. Žádáme všechny občany, kterých se toto opatření dotkne, aby jej respektovali,“ sdělila mluvčí Dagmar Sochorová.

Policie žádá řidiče, aby parkovali na vymezených místech a respektovali dopravní značení o zákazech stání i zastavení. Pro ty, kteří využijí parkoviště u obchodního centra Kaufland, bude bezprostředně po skončení zápasu otevřen i boční nouzový výjezd do ulice Masná.

Zápas začne na jabloneckém stadionu Střelnice v neděli v 17 hodin.

autor: mib | zdroj: Policie Liberecký kraj
Spustit audio