Podmínky pro lyžování jsou v Libereckém kraji i o Velikonocích ideální

1. duben 2013

Velikonoční pondělí obvykle vybízí jenom ke koledování. V Libereckém kraji je to letos jinak, dnešní den totiž lákal k lyžování ve většině ski areálů. Podmínky jsou ideální, provozovatelé lyžařských center i sjezdaři mluví o nejlepších podmínkách za celou letošní sezónu.

Dospělé hlasy, dětský smích, v kulise za nadšenými lyžaři jedoucí vlek – tak to vypadá o letošních Velikonocích skoro ve všech skiareálech v Libereckém kraji. Počasí je aprílové. Zatímco jindy už se na Velikonoce koledníci opalují na jarním slunci a trhají květiny, letos jsou svátky ve znamení sněhu.

„Na Ještědu to na Velikonoce vypadá jak na Vánoce, je to opravdu hezké, nádherný prachový sníh, zima v plném proudu,“ popisuje vedoucí lyžařského areálu na Ještědu Filip Svrček.

„Myslím si, že lyžování o Velikonocích je opravdu exkluzivní, navíc jedeme za aprílové ceny,“ dodává Svrček.

„Teď je to docela pěkné, dá se hezky lyžovat. Byla jsem tu před měsícem a to to bylo hodně tvrdé, zmrzlé, teď je to velice příjemné,“ říká paní Jiřina.

Podle Filipa Svrčka je současné počasí na Ještědu velmi neobvyklé. „Je to absolutní rarita, že by se takto jezdilo na Velikonoce. Takové podmínky tu v tuto dobu ještě nebyly.“

Velikonoční lyžování si užívají nejen lyžaři, ale i běžkaři na Jizerské magistrále. „Je to místy takové zmrzlejší, ale dá se to v pohodě, je to úplně úžasné.“

Podle odhadů meteorologů se bude na Jizerské magistrále jezdit ještě 14 dní, sjezdovky budou v provozu ještě týden.

autor: sas
Spustit audio