Po neúspěchu ve volbách do krajského zastupitelstva odstoupilo vedení ČSSD v Libereckém kraji

19. říjen 2012

Krajské vedení ČSSD v Libereckém kraji včetně jeho předsedy Roberta Duška odstoupilo. Svého mandátu v nově zvoleném krajském zastupitelstvu se vzdají Martin Sepp, Zdeněk Bursa a Pavel Petráček. Důvodem je neúspěch v krajských volbách. Sociální demokraté, kteří byli ve vedení Libereckého kraje poslední čtyři roky, z patnácti křesel v krajských volbách obhájili jen sedm.

K rezignaci na funkce v ČSSD vyzval Roberta Duška i předseda strany Bohuslav Sobotka. Spolu s ním odstoupili z vedoucích pozic v krajské organizaci i hejtman Stanislav Eichler, Zdeněk Bursa, Radek Cikl, Pavel Petráček, Martin Sepp, primátorka Liberce Martina Rosenbergová a Sylva Moravcová. Všichni ale zůstanou ve svých funkcích až do lednové volební krajské konference.

ČSSD tímto krokem zřejmě zvýšila své šance na vytvoření koalice se Starosty pro Liberecký kraj, kteří volby vyhráli. Ti vedení kraje kritizovali především v souvislosti s nezodpovědným hospodařením, špatnou správou krajského majetku nebo zatajováním informací.

autor: Eva Malá
Spustit audio