Plzeň ulovila z Jablonce Kopice, opačným směrem jdou Wágner a Tecl

17. červen 2015

Fotbalový záložník Jan Kopic přestupuje z Jablonce do mistrovské Plzně, kde podepsal tříletou smlouvu. Opačným směrem putují útočníci Tomáš Wágner se Stanislavem Teclem. Oba kluby o tom informovaly na dnešních tiskových konferencích.

„Někdo mi vyčítal, proč jsem si nenechal Kopice zaplatit, ale situaci jsem vyhodnotil tak, že Jablonec bude potřebovat hráčskou náhradu. Aby byl konkurenceschopný nejen v domácí soutěži, ale i v Evropě,“ vysvětlil transfer majitel jabloneckého klubu a zároveň šéf Fotbalové asociace Miroslav Pelta.

Obě nové posily se mu zamlouvají, Teclovi by rád vrátil lesk. „Když přišel z Jihlavy, tak měl dobré období a dával góly v mezinárodních zápasech,“ dodal Pelta.

O pětadvacetiletého Kopice stálo více českých klubů, v zimě se jeho jméno objevilo i na sparťanském seznamu možných posil.

V minulé sezoně patřil mezi nejlepší záložníky v Synot lize, nechyběl ani v jednom ze 30 zápasů, během kterých zaznamenal osm gólů. Svými výkony si pomohl do širšího kádru reprezentace, za kterou si připsal jeden start.

Jablonec si příchodem Wágnera s Telcem připíše do kolonky útočníků hned dvě jména. Pětadvacetiletý Wágner v minulé sezoně hostoval v Mladé Boleslavi a nastřílel deset branek. O rok mladší Tecl patřil v minulé sezoně v Plzni spíše k náhradníkům.

Jednou ze dvou jabloneckých posil je Stanislav Tecl
autoři: jkb , Petr Hašek
Spustit audio