Pelta mění komisi i listiny rozhodčích, zbaví se majoritního podílu v Jablonci

18. květen 2016

Nový ročník první a druhé ligy bude mít na starosti výrazně obměněná Komise rozhodčích. Také na listinách sudích v profesionálních soutěžích dojde k výrazným změnám. Avizuje to předseda Fotbalové asociace ČR (FAČR) Miroslav Pelta, který se v tvorbě nového složení komise osobně angažuje.

„Stane se, že třeba někdo půjde z kola ven a že mu možná malinko ukřivdíme. Třeba umí pískat, ale nemá důvěru. Důvěra veřejnosti u mě třeba bude v některých doporučeních převažovat nad kvalitou,“ řekl a dodal:

„Není to o tom, že bych se chtěl někomu mstít nebo ho likvidovat. Já chci to, že i vy řeknete: Věříme tomu.“

Pelta zároveň připustil, že na sebe cítí vzrůstající tlak kvůli střetu zájmů a připravuje předání jabloneckého prvoligového klubu jinému vlastníkovi. Poprvé to avizoval už předloni, teď je to podle něj znovu aktuální. K jeho rozhodnutí přispělo i narůstající vytížení v dalších funkcích.

„V Jablonci dojde v managementu klubu ve funkcích představenstva ke změnám – bude nový předseda a prezident klubu. Ten má i silný ekonomický potenciál, aby po aklimatizaci převzal i majoritní podíl,“ upřesnil šéf Fotbalové asociace.

Před dokončením je podle něj také smlouva s novým hlavním sponzorem nejvyšší soutěže. Jeho jméno chce FAČR oznámit do poloviny června.

autor: jkb
Spustit audio