Páteční Noční linka: Naše jarní chutě
Berou vás nějaké jarní chutě, když už zima končí a tělo se hlásí třeba o čerstvé bylinky, první zelené natě a lepší chutě, které mohou naše jídla jenom vylepšit? Jaké jídlo je pro vás symbolem jara? Jsou to třeba až velikonoční speciality? Nebo odlehčená jídla, kde je hodně zeleniny a ovoce? Máte nějakou svoji jarní specialitu?
Většina z nás má jídlo a chutě na něj po celý rok. Bohužel na mnohých je to také dost vidět. Ale zpět k jídlu. I tradiční česká kuchyně nabízí různé sezónní recepty a určitě se liší kuchyně zimní a jarní, potažmo letní. Prostě naše tělo začne mít jiné chutě a tělo si také říká o to, co mu už dlouho chybělo. Jaké jsou ty vaše jarní chutě a na jaké jídlo si rádi vzpomenete a říkáte si, že byste ho měli uvařit?
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka