Pardubice mají novou atrakci. Kolemjdoucí počítají velikonoční kraslice

22. březen 2024 11:10

Část náměstí Republiky v Pardubicích projasnila veselá velikonoční výzdoba. Pracovníci služeb města navěsili na jeden ze stromů tisíce velikonočních kraslic.

Zavěšená vajíčka doplnily tři obří vejce, která ozdobili ve Východočeském divadle Pardubice, a slaměné postavy zajíčků. K nové jarní výzdobě si lidé rychle našli cestu, a to doslova. U stromu i obřích kraslic se během dne neustále střídají lidé, kteří si neobvyklý jarní úkaz fotí. Během necelých 24 hodin už jsou v trávě kolem nové atrakce patrné vyšlapané cestičky.

„Kraslice nazdobily děti z osmi základních pardubických škol,“ informovala vedoucí oddělení kultury a cestovního ruchu Jana Fiedlerová a dodala, že se zapojily ZŠ Polabiny 1, ZŠ A. Krause, ZŠ Svítkov, ZŠ Bratranců Veverkových, ZŠ Studánka, ZŠ Staňkova, ZŠ Josefa Ressla a ZŠ Štefánikova.

Spočítáte je všechny?

„Inspirací pro celou akci byla výzdoba ze zámku Kačina, který před dvěma lety zkrášlila velká velikonoční vejce, ale také článek o rekordním počtu kraslic zavěšených na jednom stromě, kterých bylo přes 30 tisíc. To mě zaujalo a chtěla jsem něco podobného dostat i do Pardubic a oživit tím velikonoční atmosféru v centru města,“ přiblížila prvotní myšlenku celé akce náměstkyně primátora zodpovědná za kulturu Jiřina Klčová.

Strom plný kraslic se okamžitě stal v centru Pardubic atrakcí číslo 1

Související