Oprava důležité dopravní tepny v Novém Boru má zpoždění, hotovo má být o prázdninách

24. únor 2016

Rekonstrukce Egermannovy ulice v Novém Boru na Českolipsku se protáhne o půl roku. S opravou se mělo začít už v červnu loňského roku, kvůli technickým komplikacím a odvolacím řízením se ale začalo až v září.

„Vedení města vnímá tento problém, a proto svolává pravidelné schůzky zainteresovaných firem a snaží se o co nejrychlejší a koordinovaný postup všech prací, aby to zpoždění bylo co nejkratší,“ říká Jana Maněnová, mluvčí radnice v Novém Boru.

Rekonstrukce byla posunuta nejenom kvůli problémům skrytým pod povrchem komunikace. „Došlo k technickým problémům, k různým odvolacím řízením a k nepřízni počasí," vysvětluje Jana Maněnová a dodává: „Firmy, které pracují na tom, co se nachází pod povrchem země, mají být hotové do konce března. Město jako ten, kdo zajišťuje úpravy povrchů, je technologicky až poslední v řadě.“

Zpožděné opravy důležité dopravní tepny v Novém Boru vadí chodcům, řidičům i obchodníkům. „Kvůli tomu uzavření klesly tržby asi o třetinu,“ říká Hana Vyskočilová, majitelka trafiky, která má svůj stánek u autobusového nádraží.

Celková rekonstrukce Egermannovy ulice od křižovatky s ulicí Generála Svobody po autobusové nádraží by měla být hotová během prázdnin. Poté dojde k rekonstrukci kanalizace od autobusového nádraží směrem k výjezdu z města.

Spustit audio