Okurkové chlebíčky

Paní Jana už myslí na letní večery...

Suroviny: 1 větší okurka hadovka, vařená vejce, salám, rajčata, paprika, olivy - suroviny můžete vybírat podle vlastní chuti a fantazie.

Pracovní postup: Okurku nakrájíme na plátky asi půl cm silné a krájíme hodně zešikma, aby plátky byly dlouhé. Na takto připravené plátky klademe kolečka uzeniny, vajec, plátky rajčat, zdobíme proužky papriky, olivami atd. Chutné a taky pěkné na pohled.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS SEVER A AUTORKA RECEPTU JANA ŠTICKÁ!

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.