Obyvatelé vyhořeného domu v Jablonci nad Nisou jsou bez elektřiny

28. prosinec 2011

Osmipatrový panelový dům na jabloneckém sídlišti Mšeno začal hořet kvůli špatnému spínači světla. Taková je policií předběžně stanovená příčina včerejšího požáru, kvůli kterému strávily čtyři desítky lidí noc v provizorních podmínkách. Ani ze středy na čtvrtek nebude většina z nich spát doma.

Vyhořelý panelový dům patří Bytovému družstvu Pozemní stavby Liberec, které je proti takovým případům pojištěné. Odhadnutá škoda dosahuje půl milionu korun.

Na nově zatepleném panelovém domě v ulici Boženy Němcové nejsou zvenku stopy požáru patrné. Už v přízemí je ale vidět vyhořelou elektroinstalaci.

Obyvatele z hořícího panelového domu vyvedli ven hasiči. Nasadit jim museli dýchací masky. Šest zraněných ošetřili lékaři, dva lidé museli do nemocnice. Plameny se stoupačkami vyšplhaly z přízemí až do čtvrtého patra.

Žádný z obyvatel požárem zasaženého domu nevyužil nabídku města na náhradní ubytování. Teď se vypálené dráty snaží co nejrychleji vyměnit elektrikáři. Podle nich by mohl jít proud alespoň v omezené míře už v pátek. Jak mohlo začít hořet od vadného schodišťového spínače netuší.

autor: leš
Spustit audio