Obyvatelé Raspenavy, Hejnic a Libverdy se dočkali nové silnice. Stěžují si ale na matoucí dopravní značení

5. listopad 2015

V Raspenavě na Liberecku otevřeli dnes po pěti letech oprav novou silnici. Tu starou poničila v roce 2010 velká povodeň. Lidé jsou rádi, že už nemusejí jezdit po objížďkách.

„Tady na tom místě je vidět na krajnici přerušovaná čára a zhruba za 50 metrů na stejném místě, na stejné silnici, je plná čára a je vidět, že je nově stříkaná,“ považuje tamní obyvatel Tomáš Prchal nové značení za matoucí. „ Pro člověka, který zažil pět let komplikací od povodní v roce 2010, je to spíš k pláči,“ dodává.

Podle policie, Krajské správy silnic a zhotovitele - firmy PORR, je ale všechno v pořádku, říká zástupce zhotovitele Jiří Šára: „Co se týče těch bočních ulic, tak tam, kde je to brané tak, že jedeme opravdu do ulice. Když je to plná čára, tak je to účelová komunikace, to je nájezd třeba do nějakého parkoviště, viz třeba tady u toho krámku, nebo u té benzinový pumpy,“ vysvětluje. „Minulý týden jsme tu měli konečnou pochůzku s investorem a policií, kteří nám na to dali razítko a podpis s tím, že to je všechno v pořádku.“

Toho, že by řidiči za přejíždění plné čáry mohli dostat pokutu, se prý není potřeba bát.

autor: sas
Spustit audio