Obviněný šéf liberecké nemocnice stáhl svou rezignaci. Přesvědčila ho dozorčí rada

23. červenec 2015

Luděk Nečesaný, který čelí obvinění z korupce, zůstává generálním ředitelem Krajské nemocnice Liberec. Dozorčí rada ho na dnešním mimořádném jednání přesvědčila, aby stáhl svoji rezignaci.

Z postu šéfa nemocnice zamýšlel Nečesaný odejít k 1. září. Nechtěl prý, aby jeho kauza nemocnici poškodila. Dozorčí rada však za ním stojí.

„Dozorčí rada požádala pana ředitele, aby si rezignaci rozmyslel a stáhl ji,“ popsal jednání dozorčí rady primátor Liberce a člen dozorčí tady nemocnice Tibor Batthyány (ANO).

Nečesaný označil po dvou a půl hodinovém jednání své předchozí podání rezignace jako unáhlený krok a rozhodl se ve funkci generálního ředitele i v představenstvu zůstat.

„My jsme došli ke shodě, že bude dobré setrvat v té stávající pozici a vyvolat nějakou debatu uvnitř našich akcionářů vůbec o budoucnosti zdravotnictví v Libereckém kraji a počkat na vývoj v mé kauze,“ uvedl Nečesaný.

Nečesaného obvinila policie 24. června z přijetí úplatku. Obvinění souvisí s údajným předražením dvou zakázek na vybavení kardiocentra a traumacentra v liberecké nemocnici.

Zakázkami z let 2008 až 2009 v celkové hodnotě zhruba 230 milionů korun se policie zabývá na základě trestního oznámení z roku 2012. Obvinění čelí i Nečesaného manželka.

autoři: ČRo , sas
Spustit audio