Nová koalice v Liberci chce dnes volit primátora

28. duben 2011

Liberečtí zastupitelé dnes (28.4.) budou pravděpodobně volit nového primátora. Ve vysílání Českého rozhlasu Sever to potvrdila statutární náměstkyně Martina Rosenbergová.

Volba primátora přitom není na původním programu zasedání libereckého zastupitelstva. Podle Rosenbergové proto koaliční zastupitelé navrhnou její dodatečné zařazení. “Po včerejším koaličním jednání, které trvalo do pozdních nočních hodin, jsme se rozhodli, že tento bod bude zařazen,” uvedla Rosenbergová.

V noci na čtvrtek podepsala v Liberci koaliční smlouvu menšinová koalice stran ČSSD, Liberec občanům a Unie pro sport a zdraví a Věci veřejné. K většině v zastupitelstvu jí stále chybí dva hlasy. Koalici pravděpodobně podpoří ODS, která už dřív uvedla, je její vznik umožní.

Martina Rosenbergová Českému rozhlasu Sever potvrdila, že připravená na primátorskou funkci kandidovat za ČSSD. Dalším pravděpodobným kandidátem by mohl být Jiří Šolc ze strany Liberec občanům

Na čtvrteční zasedání libereckého zastupitelstva se chystají také nespokojení občané z iniciativy “Je čas nemlčet”, kteří nesouhlasí s odvoláním bývalého primátora Jana Korytáře ze Změny pro Liberec.

autor: tsch
Spustit audio