Tipy na víkend v Plzeňském kraji: Hrady CZ na Švihově, Anenská pouť v Horšovském Týně, Mezinárodní dixielandový festival

25. červenec 2024

Tento víkend jste zváni na hrad Švihov, kde pokračuje festival Hrady CZ, Plzeň bude žít dixielandem a po celém regionu se konají Anenské pouti. Podívejte se na naše tipy a pozvánky.

Hrady CZ Švihov

Letní festival Hrady CZ pokračuje na Švihově. V pátek vystoupí například Horkýže Slíže, MIG 21 nebo Daniel Landa. V neděli se potom můžete těšit na skupiny Jelen, Chinaski nebo Lucie.

Anenská pouť v Horšovském Týně

Letošní městské slavnosti Horšovského Týna nabídnou od 25. do 28. července program na hlavní scéně na náměstí Republiky a malé scéně v sadech P. Bezruče, historický jarmark s dobovou hudbou, kejklířem i loutkovým divadlem, kreativní dílny pro děti, pouťové atrakce, filmová představení, chovatelskou výstavu, střeleckou soutěž a další. Na slavnostech vystoupí skupina ARGEMA, zpěvačka Kateřina Marie Tichá & BANDJEEZ, Sto Zvířat, Olympic Tribute & Jiří Valenta, Smyčcové kvarteto Fashion Strings, Kouzelná školka s Luckou a Františkem a Babouci. Program najdete na www.horsovskytyn.cz.

IX. Mezinárodní dixielandový festival Plzeň

Sobotní (27.7.) program se koná v zahradě Měšťanské besedy, kde se budou střídat dixielandové kapely. Z italské Bologni zavítají do Plzně Roaring Emily Jazz Band, z českých kapel se můžete těšit na Pilsner Jazz Band, The Dixie Hot Licks, zpěvačku Barboru Vágnerovou v doprovodu kapely J. J. Jazzmen, Brass Band a ŠouflŠou.

Čtěte také

Nedělní (28.7.) program směřuje dixieland tam, kde vznikl - na ulici. Riegrova ulice se přemění na neworleanskou Bourbon Street, kde se kapely budou střídat před kavárnami a restauracemi. Oba dny zahájí New Orleans Parade – průvod kapel, tanečníků a kolemjdoucích. Více informací na www.dixielandfestival.cz.

Letní jarmark na zámku Kozel

Čeká vás nabídka ručně vyráběných výrobků, přes dětské hračky, až po keramiku a šperky.  Nebude chybět ani jídlo a spousta aktivit pro celou rodinu. Děti si mohou užít třeba jízdu na dobovém kolotoči, nebo se zabavit v dětských dílničkách. Kromě toho na vás čekají čerstvě připravené pokrmy, domácí sýry, uzeniny či víno, koktejly a limonády. Jarmark se koná v sobotu a v neděli 27. a 28. července od 10 do 18 hodin. Vstupné do areálu i na jarmark je zdarma.

Anenská pouť na Tanaberku

V sobotu 27. července vás čeká v kostele Sv. Anny na Tanaberku pestrý program. Ve 13 hodin začne slavnostní mše svatá, ve 14 hodin vystoupí Dechový orchestr Pištíci a v 18 hodin je připraven barokní koncert Kolegia pro duchovní hudbu Klatovy. Chybět nebude trh a občerstvení.

Francouzský den na zámku Manětín

Francouzský den na zámku Manětín

Letošní léto patří, díky olympiádě, Francii, a nevynechá ji ani barokní festival. Zámek v Manětíně zve v sobotu 27. července do své zahrady vybudované dle versailleského vzoru na Francouzský den. K vidění tu bude tanec, dobová móda či historický šerm, přednáška o malířkách francouzského impresionismu, povídání o Galii, prezentace knih Zbyňka Kašpara nebo ochutnávky francouzských delikates a vína.

Procházky uměním

Další koncert tradičního festivalu hostí v neděli 28. července kostel Navštívení P. Marie ve Skokách u Žlutíc. Vystoupí Štěpán Rak – kytara, Maurizio Sciarretta/Ita – housle a Jitka Hosprová – viola. Začátek je v 18 hodin.

autor: iko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.