Šlehačková bublanina
Letní sběr ovoce je příslibem sladkých kulinářských zážitků. V dnešním Apetýtu si připravíme šlehačkovou bublaninu. Ta zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout!
Budete potřebovat:
- 3 vejce
- 1 hrnek krupicového cukru
- 2 hrnky polohrubé mouky
- 1 kypřicí prášek do pečiva
- špetku soli
- 1 smetanu ke šlehání
- 3 hrnky bobulovité ovoce (třešně, maliny, jahody, rybíz)
- moučkový cukr
- máslo na vymazání plechu
- hrubou mouku (pšeničnou) na vysypání plechu
Postup:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.
- Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
- Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.
- Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut.
- Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí.
- Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
- Podávejte poprášené moučkovým cukrem a s kopečkem šlehačky.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.