Šlehačková bublanina

Letní sběr ovoce je příslibem sladkých kulinářských zážitků. V dnešním Apetýtu si připravíme šlehačkovou bublaninu. Ta zmizí z plechu dřív, než stihne vychladnout!

Budete potřebovat:

  • 3 vejce
  • 1 hrnek krupicového cukru
  • 2 hrnky polohrubé mouky
  • 1 kypřicí prášek do pečiva
  • špetku soli
  • 1 smetanu ke šlehání
  • 3 hrnky bobulovité ovoce (třešně, maliny, jahody, rybíz)
  • moučkový cukr
  • máslo na vymazání plechu
  • hrubou mouku (pšeničnou) na vysypání plechu

Postup:

  1. Předehřejte troubu na 180 stupňů.
  2. Do mísy vyklepněte vejce, vsypte cukr a vyšlehejte do bílé pěny.
  3. Přisypte prosátou mouku s kypřicím práškem a špetkou soli, vlijte smetanu a promíchejte.
  4. Vyšší plech vymažte a vysypte moukou a vlijte na něj těsto.
  5. Posypte ovocem a pečte dorůžova; trvá to asi 25 minut.
  6. Zkontrolujte špejlí, zda těsto nelepí.
  7. Vyjměte z trouby a nechte vychladnout.
  8. Podávejte poprášené moučkovým cukrem a s kopečkem šlehačky.

Mohlo by vás zajímat

Nejnovější recepty

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.