Domácí tvarohová pomazánka
Pondělní Apetýt přináší nahlédnutí do připravované knihy Babské rady, která bude především naplněna zajímavými recepty. Tady je jeden z nich!
Budete potřebovat:
- 2 bílé jogurty (celkem 500 g)
- 1 šlehačku (33%)
- to, čím tvaroh ochutíte
Postup:
- Do misky vložíme větší utěrku, do ní vyklopíme bílé jogurty a šlehačku.
- Dobře promícháme, rohy utěrky svážeme do mošničky, provlékneme vařečku, pověsíme do vysokého hrnce (nebo přímo na vodní baterii nad dřez) a necháme přes noc okapat.
- Ráno v utěrce najdeme bochník domácí tvarohové pomazánky. Je jemná, lahodná a bez přidání jakýchkoliv konzervantů nebo barviv.
- Ochutit ji můžeme mrkví, ředkvičkou, tuňákem nebo čerstvými bylinkami. Výborně chutná jako dezert smíchaná s kakaem a medem.
Související
-
Italské tiramisu
V Apetýtu vás tentokrát zavedeme do italské kuchyně. Proslulá je především těstovinami, rybami, pečivem a nebo také zmrzlinou.
-
Dýňový cheescake
V pondělním Apetýtu si s námi můžete pochutnat na sladké dobrotě. Cheesecake tvoří dvě vrstvy – krusta z rozdrobených sušenek a sýrový krém.
-
Domácí čokoládová švestková pomazánka
Sladká pomazánka? Ano, může být! Dnes si s Apetýtem můžete pochutnat na čokoládové švestkové pomazánce.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
![tajuplny_ostrov.jpg tajuplny_ostrov.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/dc6840ce882ec3bac8e628bfab9f5bc9.jpg?itok=MGjKRqj7)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/6515d334428e57ce276151baa6fa5313.jpg?itok=m8R2tATO)
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.