Kuře se sladkokyselou omáčkou
Kuřecí maso je surovina, kterou máme v lednici nebo v mrazícím boxu téměř vždy. Pojďme malinko experimentovat a připravit si kuře se sladkokyselou omáčkou.
Budete potřebovat:
- 400 g kuřecích řízků
- 1 vejce
- 1 lžíci škrobu
- 0,1 l oleje
- sůl
Na omáčku:
- 2 cibule
- 6 stroužků česneku
- 1 lžíci nastrouhaného zázvoru
- 2 lžíce moučkového cukru
- 1 lžíci škrobu
- 2 lžičky octa
- 4 lžičky červeného vína
- 5 lžiček sójové omáčky
Postup:
- Maso nakrájené na kousky osolíme, obalíme ve vajíčku, zlehka posypeme škrobem a necháme chvilku odležet.
- Osmažíme v rozpáleném tuku, vyndáme na talíř a do výpeku vhodíme nakrájenou cibuli, zázvor, plátky česneku, cukr a zalijeme škrobem rozmíchaným v deci vody.
- Dochutíme octem, vínem, sójovou omáčkou a solí.
- Touto pikantní omáčkou přeléváme maso při servírování, jako přílohu doporučujeme salát z čerstvého zelí nebo šťouchané brambory.
Související
-
Vepřové s meruňkami v kari
Recept plný masa, cibule i moravských meruněk vás čeká v dopoledním Apetýtu.
-
Játra se slaninou a cibulí
Dnes vám Apetýt nabízí rychlý recept na směs, která vám bude chutnat na topinkách nebo s bramborovou kaší a zelenými fazolkami. Uděláme s játra se slaninou a cibulí.
-
Houbový stroganoff
Počasí přeje houbařům a vy, kteří se do lesa vydáváte a nevíte, co s plnými košíky, zbystřete. Máme pro vás totiž originální a zdravý recept na houbový stroganoff.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.