Pizza z listového těsta podle pekaře a cukráře Josefa Maršálka
V pondělním Apetýtu zveme k dobrým kuchařským radám českého pekaře a cukráře a také porotce soutěže Peče celá země Josefa Maršálka. Dnes začneme radami na domácí listové těsto.
Listové těsto neobsahuje žádný cukr, takže se z něj dá udělat i slaná dobrota. Pokud se díky dobrým radám Josefa Maršálka pustíte do domácího listového těsta, nebo zvolíte kupovanou variantu, která se ovšem chuťově nedá srovnávat, zkuste z něj udělat rychlou domácí pizzu.
Postup:
- Na plát listového těsta naskládejte doslova to, co lednička dá – šunku, sýr, kukuřici, cibulku. Záleží na vaší chuti a fantazii.
- Předtím nezapomeňte těsto potřít rajčatovou omáčkou.
- Šup s tím do trouby a rychlý oběd nebo večeře je na stole a určitě ji ocení nejen děti.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.