Pečený bůček se špenátem
Kulinářský tip vybíráme z receptů posluchačů. Ten dnešní nám poslala paní Jiřina z Brna, děkujeme!
Budete potřebovat:
- 1 kg vepřového boku s kůží
- špenát (asi 400 g, může být i mražený)
- 200 ml smetany ke šlehání
- 3 cibule
- sádlo
- česnek
- sůl
- pepř
- kmín
Postup:
- Maso vložíme do pekáče, kůží nahoru.
- Pečeme nepodlité a nepřikryté na 220 °C asi 15 až 20 minut.
- Poté ztlumíme asi na 130 °C a pečeme další dvě hodiny.
- Asi po hodině pečení přidáme do pekáče nakrájenou cibuli, bůček průběžně podléváme výpekem.
- Upečený bůček by se měl rozpadat.
- Během toho, co se bůček peče, připravíme špenát.
- V kastrolku rozehřejeme sádlo, na kterém osmahneme cibulku.
- Přidáme nasekaný česnek.
- Vsypeme špenát.
- Dochutíme solí a pepřem.
- Po pár minutách vlijeme smetanu a necháme ještě chvíli na plotně.
- Špenát je hotový, až je směs hustější.
- Bůček se špenátem podáváme například s bramborovými knedlíky.
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
![hurvinek.jpg hurvinek.jpg](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/4c83e43279b642121b870ce888c62be8.jpg?itok=5JPOJ2vm)
![](https://liberec.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/c61cb9fdb5b8bd1e1a6d06ebcb7110e7.jpg?itok=4Fwwcnre)
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka