Nikdo ze zraněných při úderu blesku ve Vratislavicích nad Nisou není v ohrožení života

3. červen 2024 14:12

Lékaři v pondělí 3. června propustí z liberecké nemocnice většinu z 19 pacientů, hospitalizovaných po zásahu bleskem. Další dva zůstanou v jablonecké nemocnici a jedna dívka je v pražském Motole. Všichni jsou stabilizovaní a mimo ohrožení života.

Čtěte také

Blesk v neděli 2. června 2024 udeřil do stromu na dni dětí v Zámeckém parku ve Vratislavicích nad Nisou a zranil celkem 22 lidí. Několik lidí zůstalo po úderu v bezvědomí. Záchranáři museli některé z nich resuscitovat.

Podle primáře urgentní medicíny liberecké nemocnice Petra Kašáka nikdo není v ohrožení života. V krajské nemocnici bylo hospitalizováno 9 dětí a 10 dospělých. Většinou měli krátké poruchy vědomí a problém s hybností končetin, které postupně odeznívají.

Dospělí jsou hospitalizováni na traumatologii, chirurgii a kardiologii a jedna pacientka na jednotce intenzivní péče. Primář Petr Kašák předpokládá, že na pozorování zůstane asi 5 pacientů, z toho dvě děti

Oba pacienty, kteří jsou ještě v jablonecké nemocnici, lékaři podle tamní mluvčí Jany Luňákové, propustí zřejmě v úterý 4. června; stabilizovaná je i jedenáctiletá dívka hospitalizovaná v pražském Motole.

Spustit audio