Nevídaná vítězná série Liberce pokračuje. K poražení ale jsme, říká útočník Radivojevič

30. prosinec 2015

Hokejisté Liberce jako by byli k nezastavení. V Tipsport extralize dnes totiž zvítězili podesáté v řadě a potvrdili tak pozici suverénního lídra soutěže. Tentokrát porazili Bílí Tygři třinecké Oceláře, přestože se na tři body pořádně nadřeli. Třinec předvedl na ledě Severočechů velmi dobrý výkon, což potvrdil i liberecký útočník Branko Radivojevič v rozhovoru pro Český rozhlas.

Výhra nad Třincem znamená pro Liberec desáté vítězství v řadě. Jsou podle vás vůbec Bílí Tygři k poražení?
Určitě jsou. Naše hra navíc dnes nebyla tak dobrá jako v minulých zápasech. Myslím, že Třinec hrál velmi dobře, protože prokázal, že se jedná o top mužstvo a že je třeba s ním počítat. Dělali nám velké problémy, ale měli jsme i trochu štěstí, takže jsme vyhráli.

Byli Oceláři nejtěžším soupeřem, se kterým jste se v rámci vaší vítězné série potkali?
Přišlo mi, že ano. Několikrát se nám totiž přihodilo, že nás zavřeli v naší třetině a to se nám v této sezoně moc nestávalo. Možná to bylo způsobené i menší únavou. Nakonec jsme ale našli cestu, jak zvítězit. Všechno je nyní super, náš tým je nyní hodně silný, a to i po psychické stránce.

Myslíte si, že se psychika projevuje i tím, že dokážete vyhrávat zápasy, ve kterých nejste lepší než vaši soupeři?
Je to také o tom, že necítíme žádnou nervozitu. Mužstvo je dobře sehrané, nepanikaříme a doufám, že nám to vydrží co nejdéle.

Mohl být vůbec závěr roku 2015 pro Bílé Tygry Liberec v něčem lepší?
Asi ne. Nemáme žádná zranění a také po herní stránce bylo všechno v posledním měsíci bez problémů. Navíc věřím tomu, že takto budeme pokračovat i nadále.

autoři: David Nyč , jkn
Spustit audio