Nešťastná událost v libereckém bazénu nesouvisí s jeho technickým stavem, uvedla mluvčí města

5. září 2016

Liberečtí policisté pokračují ve vyšetřování tragické sobotní události - v místním plaveckém bazénu se v sobotu večer našlo tělo mrtvého chlapce. Odpoledne si šel se svými kamarády zaplavat, domů se ale už nevrátil. Rodiče proto požádali o pomoc nejprve plavčíky a pak policii. Chlapce ale našli už bez známek života. Kriminalisté nařídili na dnešek soudní pitvu, ta by měla objasnit zatím zcela neznámé okolnosti tragédie.

Liberecká radnice v posledních měsících jedná o potřebné generální opravě městského bazénu. Technický stav areálu ale nijak se sobotním neštěstím nesouvisí, zdůrazňuje mluvčí města Jana Kodymová: „Kdyby bylo technické zázemí ve špatném stavu, tak by město nedovolilo provozovateli plavecký bazén provozovat. Nešťastná událost nesouvisí s technickým stavem plaveckého bazénu.“

„Je to velice citlivý případ – jak pro rodiče, tak pro policisty, kteří jej vyšetřují,“ říká liberecká policejní mluvčí Vlasta Suchánková a připomíná okolnosti neštěstí: „V sobotu kolem deváté hodiny večer se na linku 158 obrátil otec, že hledá svého syna, který v půl čtvrté odešel se svými kamarády do bazénu na Tržním náměstí, ale nevrátil se domů.“

Otec šel do bazénu syna nejprve hledat sám, pomáhali mu plavčíci. Chlapce ale nenašli. Do bazénu tedy vyjeli policejní hlídky. „Poslali jsme do bazénu policejní hlídky, které prověřovaly kamerové záznamy, hledaly v okolí bazénu a provedla se i důkladná prohlídka samotného areálu bazénu,“ popisuje Suchánková.

„Chlapcovo tělo se našlo kolem půl jedenácté v noci – v odtokovém potrubí takzvané divoké řeky. Bohužel, chlapec byl již mrtvý a záchranáři mu nedokázali pomoci,“ uzavírá policejní mluvčí.

Před kriminalisty teď stojí úkol zjistit, jak k tragédii došlo. Kromě výsledků dnešní pitvy by měly pomoci i další expertízy. „Budeme si vyžadovat řadu znaleckých posudků, abychom zjistili, kdo je za to zodpovědný,“ doplňuje Suchánková.

Vyšetřování příčiny neštěstí bude podle kriminalistů trvat nejméně měsíc.

autor: sas
Spustit audio