Nejtěžší období v mém životě, říká Michal Obročník. Po těžkém zranění se vrací k fotbalu

20. duben 2016

Přestupové okno už je v profesionálních fotbalových soutěžích dávno uzavřené, přesto můžeme říci, že liberecký klub získal novou posilu. Oficiálně patří slovenský záložník Michal Obročník Slovanu už téměř tři roky, za poslední rok se ale na hřišti neukázal. V dubnu minulého roku si totiž přetrhl přední křížový vaz a až o víkendovém utkání s Jihlavou se vrátil do sestavy.

Michal Obročník v zápasovém dresu A týmu vběhl na hřiště v 87. minutě sobotního duelu, přesně po 370 dnech, které uplynuly od zápasu v Mladé Boleslavi, kde se slovenský záložník zranil, a následně uslyšel pro fotbalistu šílenou diagnózu - přetržený přední křížový vaz.

Proto byl po svém návratu, v sobotu, po zápase s Jihlavou opravdu dojatý. „Nečekal jsem, že mě to tak vezme. Bylo to strašně dojemné, protože na mě lidi nezapomněli. Po tom, co jsem si prožil, to na mě nějak přišlo. Stálo mě to spoustu dřiny i odříkání a jsem rád, že mě lidi podpořili, toho si moc vážím. Konečně jsem se mohl vrátit a můžu dělat to, co mě baví a co miluju.“ vysvětluje Michal Obročník, a možná si v tu chvíli vybavuje a postupně přehrává kalvárii, jakou si musel za poslední rok projít…

„Bylo to asi nejtěžší období v mém životě, ale věřil jsem, že se do toho dostanu. Zezačátku jsem na tom nebyl psychicky úplně nejlíp, když jsem se dozvěděl, co mi je, tak mi bylo jasné, že to bude dlouhé. Ale myslím, že mi to i něco dalo do života. Takhle to asi mělo být,“ podotýká Obročník.

Poznal to, co hráči obvykle popisují jako skutečná muka – sledoval totiž zápasy svého týmu z tribuny, a nemohl být u toho, když Slovan zvítězil v domácím poháru, když se Severočeši kvalifikovali do Evropské ligy, ani když se radovali z vítězství nad slavnou Marseille. Jak se ale zdá, spoluhráči na něho nezapomněli. „Musíme poděkovat Obrovi, že se po roce vrátil. Fotbal je hezký, ale zdraví je přednější. Jsme rádi, že je mezi námi zpátky,“ říká liberecký kapitán Lukáš Pokorný.

Teď už by se na hřišti znovu měl potkávat s Michalem Obročníkem, i když samozřejmě nebude vůbec lehké probojovat se zpět do základní sestavy. Každopádně musí defenzivní záložník zapomenout na zranění, a nebát se v soubojích se soupeřem, vždyť právě buldočí povaha a obětavost zdobily hru rodáka z Rimavské Soboty. „Před čtyřmi týdny jsem poprvé nastoupil za juniorku a neabsolvoval jsem při tom žádný souboj, uhýbal jsem, ale každý týden je to lepší. Už se to z té hlavy ztrácí. Je normální, že si to hráč zezačátku kontroluje, a je opatrnější,“ dodává Michal Obročník.

autor: David Nyč
Spustit audio