Nejlevněji řidiči natankují na Českolipsku, nejdráž na Semilsku

5. duben 2018

Změny cen pohonných hmot zaznamenali i řidiči v Libereckém kraji. Zdražil benzin, nafta naopak zlevnila. Rozdíly jsou jen haléřové.

Nejprodávanější Natural 95 zdražil o šest haléřů na litru a aktuálně za něj řidiči platí v průměru 30,53 Kč. Podle informací od společnosti CCS, která ceny sleduje, byl před rokem benzin v kraji ještě o 14 haléřů na litru dražší. Nafta zlevnila o čtyři haléře na litru a aktuálně se prodává za průměrných 29,57 Kč. Před rokem ji u čerpacích stanic měli ještě o 30 haléřů za litr dražší.

V celostátním měřítku šly ceny paliv opět nahoru. Benzin se aktuálně prodává v průměru za 30,74 Kč za litr, před týdnem byl o 12 haléřů levnější. O sedm haléřů zdražila nafta, motoristé teď za litr platí v průměru 29,78 Kč. Konec trendu zlevňování předpovídali analytici s poukazem na růst cen ropy na světových trzích. Nejlevnější pohonné hmoty jsou v Ústeckém kraji, kde mají benzin v průměru po 30,40 Kč za litr a naftu za 29,33 Kč. Naopak nejdražší benzin prodávají čerpací stanice v Praze, nejdražší naftu na Vysočině.

V Libereckém kraji zůstaly ceny paliv pod celostátním průměrem. Nejlevněji tankují řidiči na Českolipsku. Litr benzinu tam pořídí v průměru po 30,11 Kč, za naftu si čerpací stanice účtují v průměru 29,12 Kč. Nejdražší benzin prodávají na Semilsku, kde je litr za průměrných 30,67 Kč. Nafta je nejdražší na Jablonecku - litr v průměru po 29,78 Kč.

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související