Návštěvnost turnovského koupaliště trhá rekordy. Pivo stačí na den

2. srpen 2018

Nejlepší červenec má za sebou nejmodernější venkovní koupaliště v Libereckém kraji, které v Maškově zahradě v Turnově funguje třetím rokem. Přišlo přes 32 tisíc lidí, to je dvakrát více než v předchozích dvou letech.

Zvýšená návštěvnost se projevuje i v zájmu o občerstvení, u mnohého dodávky postačí na jediný den. „V úterý nám přijelo auto plné piva a dnes jsme objednávali další,“ řekl včera vedoucí městského areálu Tomáš Špinka.

Jedna dodávka podle něj představuje 30 až 40 třicetilitrových sudů. Obdobně jim vystačí i další druhy pití nebo potravin. „Děláme denní závozy, teď už to neplánujeme ani na dva či tři dny,“ řekl. Problémy by způsobila i jediná nedodaná objednávka. „Když vypadne nějaká dodávka, musíme nasednout do auta a přivézt, aby to návštěvníci nepoznali. Někdy jsme skončili s tím, že jsme měli na konci dne poslední dva pytle hranolek,“ dodal Špinka.

Venkovní bazén s atrakcemi otevřeli v patnáctitisícovém Turnově v červnu 2016. Koupaliště se skluzavkami, tobogánem a drahami pro plavce může Turnovu závidět i krajské město, kterému podobný areál chybí. Nejvíce lidí zatím přišlo v první sezoně, zhruba 56 tisíc. Letos by jich mohlo být ještě více.

 

zdroj: ČTK
Spustit audio

Související