Natalia Imbruglia: Torn

25. červen 2024

Natalia Imbruglia je australská herečka, zpěvačka a modelka. Celosvětově se proslavila v roce 1997 cover verzí skladby „Torn”. Od té doby vydala 5 alb a řadu singlů. Zahrála si i ve filmu Johnny English.

Kdyby byly všechny starty budoucích hvězd tak jednoduché, jako rychlá kariéra této australské zpěvačky, byla by v populární hudbě dost nuda. Natalie Imbruglia začala svou kariéru jako herečka v populárním australském seriálu Neighbours. Po dvou letech účinkování v seriálu zanechala a nastoupila úspěšnou kariéru zpěvačky.

Do hudebního světa se rozhodla vstoupit v roce 1997. Vydala svůj debutový singl "Torn", který ji okamžitě katapultoval mezi světové hvězdy. Píseň "Torn" je vlastně coververze skladby od americké kapely Ednaswap, ale právě Nataliina verze se stala mezinárodním hitem. Píseň se umístila na předních příčkách hitparád ve více než 20 zemích a získala mnoho ocenění. Natalii bylo 22 let a byla z ní světová hvězda. Získala cenu MTV jako Objev roku a 3 nominace na americkou hudební cenu Grammy.

Hit Torn pojednává o bolestném rozchodu a pocitu ztráty. Tam, kde dřív lehával, nic není. Došla mi inspirace. Tak to je. Nic není správně, jsem zničená, zpívá australská zpěvačka Natalia Imbruglia.

autor: Jaroslav Kopejtko | zdroj: Český rozhlas Plzeň
Spustit audio