Na Ještěd zamířily stovky lyžařů

6. březen 2016

Podmínky k lyžování v Libereckém kraji jsou stále velmi dobré.

Na sjezdovkách je až 60 centimetrů sněhu. Na Ještěd proto míří stovky lyžařů. Láká je slunečné počasí. Těchto dnů ale bylo tuto sezónu rekordně málo. Odrazilo se to proto na celkové návštěvnosti areálu. Provozovatel jí považuje za jednu z nejhorších.

Lyžování si ale tento víkend pochvalovali třeba Jan a Jiří z Prahy: „Krásné sluníčko, dole byl sice sníh mokrý, ale jinak jsme si krásně zalyžovali.“ Jarní počasí přilákalo dokonce lyžaře, kteří dorazili za vnoučaty na svah až z Brna.

Teď zaznamenáváme nejhezčí dny letošní zimní sezony,“ potvrzuje Jan Svatoš ředitel areálu Ještěd, „Tratě jsme schopni každý de upravit a připravit, takže jsou v perfektním stavu.“

Na Ještědu se naposledy zasněžovalo koncem února a vzhledem k předpovědi počasí už to zřejmě nebude možné. Provozovatelé skiareálu proto musejí pracovat se zásobou sněhu, kterou mají.

„Pokud nedojde k nějakému výraznému výkyvu počasí, měli bychom v tomto stavu vydržet určitě do Velikonoc,“ slibuje Svatoš.

I tak ale bude letošní sezona patřit zřejmě k těm nejhorším, které na Ještědu zažili. Teď se tam lyžuje na šesti a půl kilometrech. Nepodařilo se zasněžit jen jižní stranu, tzv. Pláně.

autor: Eva Malá
Spustit audio